lördag 9 maj 2009

Hallonyoghurtglass

I går kväll åt vi hallonglass gjord på yoghurt och så klart hallon, härlig fredagsmysefterrätt.



2 1/2 dl mosade hallon (jag använde frysta som först fick tina)
1/2 msk citronsaft
3 msk florsocker
5 dl turkisk yoghurt
1 äggvita
Blanda mosade bär, cironsaft, florsocker och yoghurt. Vispa äggvitan till hårt skum och vänd den ner i smeten. Häll smeten i en frystålig skål och in i frysen i ca 3 timmar. Rör om några gånger under tiden.

1 kommentar:

  1. Vad smaskigt! Den godaste glassen jag någonsin ätit var en yoghurtglass från norra Italien. Helt gudomlig. Det här låter inte helt fel heller - hallon är ju så gott. Skall testas i veckan! :)

    /Emmas Kök
    http://emmaskök.se

    SvaraRadera