måndag 18 maj 2009

Hur man kompenserar en usel måndagsmiddag

Måndag = mycket på jobbet, sent hem, sonens fotbollsträning kl 18.00 och då skall helst middagen vara i magen och även ha hunnit landa...
Jag tänker inte blogga om kvällens middag (blodpudding och lingonsylt)
Däremot hann jag "svänga ihop" en smulpaj med rabarber under träningen.



Nyttigt? Inte ett dugg!
Måndagslyx? YES!!!

Receptet??
3 dl vetemjöl (fast jag använder dinkelmjöl även till detta, vetemjöl finns inte i mitt skafferi mer)
3/4 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1/2 krm salt
100 g smör eller margarin
Blanda ihop till en smulig massa

4-5 spröda stjälkar rabarber
1 tsk potatismjöl
2 msk socker
Dela rabarberna i cm stora bitar, lägg i en smord pajform och blanda med socker och potatismjöl.
Lägg över smuldegen, in i ugnen på 225 grader i ca 25 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar