söndag 17 maj 2009

Pasta med tomatsås



Pasta med tomatsås låter ju inte så jättespännande, men ibland är det det enkla som blir det bästa!
Jag använder alltid hela tomater i burk och min favorit är Mutti som även har hela körsbärstomater i burk. Det blir inte samma smak med färdigkrossade tomater.

1 burk hela tomater
1 gul lök
2 vilöksklyftor
ett knivsudd sambal olek
salt
svartpeppar
oregano
riven parmesanost
olivolja
pasta av bra kvalitet

Fräs lök och vitlök i olivolja, häll på tomaterna och kryddor. Nu skall såsen småkoka i minst 10 minuter och tomaterna skall fortfarande vara hela. När tomaterna sen puttrat klart och är varma och goa, mosa dem försiktigt med en gaffel så att tomatsaften rinner ut och jag lovar, det smakar ljuvligt, såsen blir söt och rund i smaken. Krydda ev lite till och tillsätt sambal olek om du vill ha lite mer drag i såsen, droppa över några droppar olivolja. Ät den tillsammans med nykokt pasta (och satsa på god dyr pasta, det här är ju så billigt i övrigt) och riven parmesanost.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar