fredag 10 april 2009

Thailändsk fiskcurry

Det här recceptet är taget från ViktVäktarna (!!!) och känns inte alls som en 3Points rätt. Komplettera gärna med ris.
Det räcker till 4 personer.

1 stor gul lök
1 vitlöksklyfta
1 tsk olja
2 dl kokosmjölk med låg fetthalt
4 dl vatten
1 grönsaksbuljongstärning
3-4 tsk thailändsk grön currypasta
350 g squash eller zucchini, skalad och tärnad
125 g haricots verts
2 msk hackad färsk koriander
1 msk thailändsk fisksås
1 tsk finriven färsk ingefära
1 tsk finhackat citrongräs
1 färsk grön eller röd chilifrukt, urkärnad och tunt skivad
200 g vit fiskfilé
200 g stora skalade räkor
salt och nymald svartpeppar

Fräs lök och vitlök mjuka i oljan i en wok eller traktörpanna.
Lägg i alla övriga ingredienser utom fisk, räkor och koriander.
Låt det koka upp, sänk värmen och koka sakta i 20 minuter.
Lägg i fisken och låt den koka med i 2-3 minuter, lägg i räkorna och koka i 2-3 minuter.
Smaka av med salt och peppar om det behövs.
Lägg upp curryn i skålar och garnera med koriander. Supersmarrigt!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar